Bulletin k utkání #9
TROOPERS – FBŠ Hummel Hattrick Brno
První dívčí tým v historii klubu

První dívčí tým v historii klubu

Poprvé se můžeme pyšnit čistě dívčím týmem hrajícím v dresech našeho klubu. Holčičí florbal zažívá v posledních letech nejen v Jihomoravském kraji boom, a my jsme rádi, že můžeme být jeho součástí.

Do nové sezóny florbalových soutěží vstoupil poprvé v naší historii i samostatný dívčí tým. Dívčí florbal na jižní Moravě zažívá doslova Girls Boom. V minulých letech hrály soutěž mladších žákyň pouze týmy Aligators, Znojma a brněnské Židenice, Bulldogs a Hornets. Loni se přidaly další brněnské týmy Hattricku a Gullivers a letos i holky Florbal Hodonín a naše TROOPERS GIRLS

Do letošního ročníku je tak přihlášeno celkem 10 týmů, které se budou postupně utkávat v 10 turnajích, jejichž herní systém je podobný tomu, jak se hrají turnaje elévů.

Velmi nás těší rostoucí počet děvčat v našem klubu a taky jejich zájem hrát dívčí soutěže. Poprvé si to naše holky vyzkoušely už v loňské sezóně, kdy jsme přihlásili na červnový Open Game v Brně tým elévek, který se zde utkal s dalšími dívčími týmy nejen z Brna ale i z Olomoucí, a nebo pražskou Spartou.

Mladší žákyně po zápase s Gullivers
Mladší žákyně po zápase s Gullivers

K dnešnímu dni mají holky za sebou 2 ligové turnaje, a kromě zkušeností a zážitků si připsaly i dvě premiérové výhry. Oporou týmu je jediná dívka r.2010 brankařka Nela Kašpárková a také několik šikovných děvčat r.2011. K nim budeme do týmu postupně zapracovávat i mladší děvčata, která tak mohou sbírat cenné zkušenosti pro svůj další rozvoj.

Přejeme všem holkám TROOPERS mnoho úspěchu a bezva zážitků.

Zpět na úvod