Bulletin k utkání #6
TROOPERS – Florbal Ústí
Historické 3bodové vítězství

Historické 3bodové vítězství

Áčku se podařilo ukořistit jejich první 3bodovou výhru proti Gullivers. Muži samotní čekali defenzivní utkání, ale nebylo tomu tak. Jak zápas nakonec vypadal se můžete dočíst v souhrnem článku hráče Jana Dalera.

Kdo se dívá na zápasy Sokol Brno I EMKOCase Gullivers, ví, že jejich obrana je organizovaná a nedostávají moc gólů. Proto jsme se připravovali na defenzivní utkání, kde by mohl každý gól rozhodnout. Měli jsme radost, když ve 4. minutě otevřel skóre Večeřa a o minutu později se prosadil i Daler. Dvoubrankové vedení však netrvalo dlouho, neboť hned v následujícím střídání se prosadil hostující celek. Skóre 2:1 zůstalo až do konce první třetiny, i když nutno podotknout, že Chrást měl tu čest poslechnout si jedinečnou zvonkohru. A to hned několikrát.

Na druhou třetinu byli připraveni jen Gullivers. TROOPERS si říkali své pokyny tak dlouho, že přišli na úvodní buly pozdě. Naštěstí není povoleno startovat bez jednoho z celků, takže nedošlo k otočení skóre. Nicméně jsme byli potrestáni dvěma minutami za zdržování hry. A nabídnutou možnost Gullivers využili a srovnali skóre. Na stav 2:2 už se nebavilo dívat Voltnera, který ve 29. minutě překonal gólmana hostí. A Večeřovi se pro změnu nelíbil stav 3:2, tak vsítil hned v dalším střídání a navýšil na 4:2. Když ve 33. minutě vstřelil branku Koutný, vypadalo to, že si TROOPERS budují rozhodující náskok. Gullivers ale nehodili flintu do žita a o minutu později snížili na 5:3. S tím opět nebyl spokojen Koutný, který se postavil k trestnému střílení. Střelou pod břevno rozvlnil síť a TROOPERS opět odskočili o tři branky. Gullivers se ale nevzdávali a dvěma góly stáhli náskok na rozdíl jedné branky. TROOPERům se podařilo poslední střídání, ve kterém se 3 vteřiny před koncem prosadil Jedlička krásnou táhlou střelou na vzdálenější tyč. Dokázal, že ne každý gól musí být rána. Stačí střelu dobře umístit. Do kabin se šlo za stavu 7:5. Zápas obran se tedy opravdu nekoná.

Do poslední třetiny TROOPERS vstoupili lépe než do té minulé. Přišli včas. A navíc v čase 42:01 vstřelil branku Minich. Gullivers snížili na 8:6 a navíc dostali možnost hrát přesilovou hru. S tou ale nenaložili dobře a co víc, Kadlec uprkl do úniku a šikovně zakončil. Tribuny šílí. 9:6. Gullivers se podařilo snížit na rodíl dvou branek a v 57. minutě dokonce na rozdíl branky jedné, ale to bylo z jejich strany vše. Klid na stranu TROOPERS nejprve vrátil Knotek a Daler v 58. minutě pečetil vítězství do prázdné brány. První výhra v 1. lize za 3 body je tu.


Doufáme, že jste se při zápasu proti Gullivers bavili stejně tak dobře jako my, a že vás uvidíme v co největších počtech i na dalších domácích a výjezdových zápasech! 

Zpět na úvod