Bulletin k utkání #18
BITVA O UDRŽENÍ: TROOPERS – DDQ Florbal Chomutov
Boje o záchranu začaly

Boje o záchranu začaly

Mužům začala nejtěžší část sezóny - PLAY-DOWN, ve které se ukáže jestli mají na to udržet se v 1. lize mužů. Přečti si shrnutí prvních dvou utkání série očima Honzy Dalera a Davida Matiho.

Po nepodařené základní části si TROOPERS mohli nechat o play-off jen zdát. V cestě za nápravou jim stojí Chomutov. Tým s dlouholetými zkušenostmi z první ligy, který se netají tím, že chce hrát 1. ligu i v příštím roce. Úvodní klání jsou za námi a vypadá to, že série bude opravdu vyrovnaná.

1. utkání série - TROOPERS poraženi na domácím hřišti

V domácím utkání se TROOPERS nepodařila první polovina první třetiny. Chomutov odskočil do dougólového trháku. Kdo by si myslel, že TROOPERS hodí flintu do žita, pletl se. Voltner využil standardku, Knotek do prázdné branky zakončil nádhernou kombinaci celé lajny. Hra se vyrovnala. I tak šel ale opět do vedení Chomutov. To jim však vydrželo pouhých pár vteřin, kdy se prosadil Daler. Do kabin se šlo za stavu 3:3.

Druhá třetina byla o dost opatrnější. Skóre se měnilo až po využitém brejku Chomutova, který si neštastně do vlastní brány srazil Michálek. O srovnání se po úspěšném napadání Kadlece postaral ve 36. minutě Jedlička. Stav do konce třetiny zůstal beze změny – 4:4.

Ve třetí třetině se TROOPERS zásluhou Voltnera poprvé v zápase dostali do vedení. To jim ale vydrželo pouhé tři minuty. A co hůř.. pár minut na to šel Chomutov opět do vedení. Vyrovnat mohl Knotek, který se postavil k trestnému střílení, ale trefil pouze tyč. Nemuselo ho to ale mrzet dlouho, protože za necelou minutu srovnal na 6:6. Rozhodující zářez Chomutova nastal v čase 55:00, kdy padla branka na 7:6 a Chomutov si už vítězství nenechal vzít (i když TROOPERS měli možnost přesilové hry a power play). Do vedení se tak dostali chomutovští.

Petr Voltner a Jiří Koutný v prvním zápasu s Chomutovem
Petr Voltner a Jiří Koutný v prvním zápasu s Chomutovem

2. utkání série - mužům se podařilo zvítězit nad Chomutovem

V sobotu 4. března vyrazil mužský A-tým na horkou půdu florbalu Chomutov ke druhému zápasu série play down. Po úvodním nezdaru v domácím zápase byl cíl jasný. Urvat výhru a vrátit sérii do Brna za stavu 1:1

Kvůli vynuceným absencím v sestavě se k týmu připojila legenda brněnského florbalu Petr Jeski, který aktuálně působí v našem klubu jako šéftrenér mládeže. Jeho zkušenosti přinesly ovoce hned v první třetině, kdy zaznamenal dvě asistence na góly Knotka a Matiho. Přesto šli Troopeři po první třetině do kabin za nepříznivého stavu 2:3. 

Ve druhé třetině se muži nevzdávali a díky dobré koncentraci, nasazení a obětavosti průběh zápasu otočili po brankách juniora Jedličky a druhém gólu Matiho. 

Do třetí třetiny muži šli se správně nastavenou hlavou, kdy nechtěli bránit jednogólový náskok. Hned v úvodních minutách využil Koutný přesilovou hru a chvíli na to se prosadil sváteční střelec Martin Fajt. Třígólový náskok zadělával na úspěchu v zápase. Domácí věděli, že není na co čekat. Šlápli do toho a zanedlouho jim jejich úsilí přineslo snížení. Drama odmítl Knotek, který svým druhým gólem v zápase vrátil trooperům třígólové vedení. Domácí se dostali do obrovského tlaku díky dvojnásobné přesilovce 6 na 3, kterou využili a necelé tři minuty před koncem opět snížili na rozdíl dvou branek. Ten už naši muži zvládli zkušeně ubránit a tak se mohou radovat z vítězství 7:5 a vyrovnání série na 1:1.

Petr Voltner a Jan Daler slaví gól
Petr Voltner a Jan Daler slaví gól

Třetí utkání se hraje již tuto sobotu odpoledne v tuřanské hale, kde budou muži usilovat o další vítězství a vedení v sérii.

Zpět na úvod